Hotel in de buurt van de Melkweg Amsterdam - Het leuke Hotel Weber

Hotel Weber is het hotel dat het meeste in de buurt ligt van de Melkweg. Vanuit een gedeelte van onze kamers kan je de kleedkamer van de Melkweg zien. Op zoek naar een leuk, gezellig en betaalbaar hotel in de buurt van de Melkweg? Hotel Weber is het beste Hotel in de buurt van de Melkweg.

Boek een kamer in Hotel Weber

De Melkweg

De Melkweg is een poppodium in de buurt van Hotel Weber in het centrum van Amsterdam. Het is gevestigd in een voormalige melkfabriek, vandaar de naam. Het is al jaren een echte hotspot voor liefhebbers van kunst, cultuur en muziek. Tegenwoordig hebben ze meerdere zalen waar je terecht kunt voor optredens, theater, exposities en films. Wij komen er graag.

Al sinds de jaren 70 is de Melkweg een uniek cultuur centrum waar veel bekende en onbekende bands spelen. Zelfs mijn schoonvader (63) kwam er al toen hij nog regelmatig bandjes bezocht. Ook in het buitenland heeft door de jaren heen de Melkweg aardig wat bekendheid opgebouwd van Italië tot de Verenigde Staten. Dit is onder andere te danken aan de ontspannen en vrije cultuur die er altijd al heerst en de fijne bands die er hebben gespeeld. En je kan je voorstellen wat ‘vrije’ cultuur in de jaren 70 en 80 betekende.

De Melkweg heeft mooie optredens van een toffe artiesten, van Sevn ‘linkerbaan’ Alias tot Pantha du Prince. Lekker gevarieerd dus. Maar wat is er nu zo handig aan hotel Weber ten opzichte van de Melkweg? Dat is dat wij letterlijk om de hoek van de Melkweg zitten. Dat betekent dat je bij ons vanuit de achtertuin de kleedkamer van de Melkweg kan zien. Welk hotel kan dat zeggen? Dus ben je op zoek naar een hotel in de buurt van de Melkweg? Zoek niet verder.

Hoe kan ik de Melkweg bereiken vanuit het hotel?

Zoals aangegeven ligt hotel weber in de buurt van de Melkweg, kijk maar op het kaartje. Het is twee minuten lopen vanaf de ingang van het hotel, zo’n 180 meter en dat is eigenlijk alleen maar omdat je over de gracht heen moet. Denk hier ook aan op de terugweg naar het hotel, om de gracht heen, niet er doorheen. Al hebben we wel hele ruime douches waar je prima in kunt douchen mocht je per ongeluk toch in de gracht belanden.

Bekijk de kamers van Hotel Weber

Hotel in de buurt van de Melkweg

 

 

Een taxi, Uber, Viavan of tuktuk heb je dus niet nodig om naar de Melkweg te komen. Dat scheelt weer. Het adres van de Melkweg is Lijnbaansgracht 234A in Amsterdam. Hotel Weber heeft als perfecte aanvulling op de avond een gezellige bar, Bar Weber. Zo kun je op je hotelkamer je beste outfit voor de avond uit kiezen, naar de bar komen voor een gezellige start van je avond, rustig richting de Melkweg lopen. Geen haast, het is twee minuten lopen. En na het concert nog een slaapmutjes aan de bar voor je dat grote queensize bed in duikt. Klinkt niet verkeerd toch?

Welke concerten zijn er in de Melkweg?

De concerten in de Melkweg zijn gevarieerd. Er zijn hiphop, rnb maar ook techno avonden. In onze Hotel Weber concertagenda houden wij de gaafste concerten in de Melkweg en Paradiso bij dus als je op zoek bent naar een goed concert, check de hotel Weber concertagenda. Wij updaten deze zo vaak mogelijk om hem aan te laten sluiten bij de huidige concerten.

 

15-04-2020