Hotel Leidseplein Amsterdam

 

Hotel Weber ligt vlakbij het Leidseplein in het hart van Amsterdam. Dit biedt de mogelijkheid om de hele stad te ontdekken vanuit het hotel. Het plein is erg dichtbij, het ligt op ongeveer 50 meter afstand.

De stad Amsterdam heeft een hoop mooie plekken om te ontdekken. Het Leidseplein werd in 1946 al bezongen door Toon Hermans. Hij zingt over de mensen op terrassen. Vandaag de dag zien we die gelukkig nog steeds.

Vanaf het Leidseplein kun je lopen naar de Dam, de Kalverstraat, de Pijp, de Overtoom, oud-west en alle andere mooie wijken van Amsterdam. Het is dus een ideaal vertrekpunt voor een ontdekking van de stad.

Het Leidseplein

Het Leidseplein dateert al uit 1660 en is vernoemd naar de Leidsepoort. Dat was de poort die op het plein stond en waar de weg naar Leiden begon. Vergelijkbaar met het Haarlemmerplein en de weg naar Haarlem en uiteraard de Muiderpoort en de weg naar Muiden. De poort is helaas verdwenen maar daar is door de jaren heen een hoop voor terug gekomen.

In de jaren 60 was het Leidseplein de favoriete plek van creatieve Amsterdammers. Een gevoel wat wij bij Hotel Weber vast proberen te houden. Wij ontvangen nog steeds graag gasten met een creatieve achtergrond in zowel Hotel Weber als Bar Weber. Van kleinkunst tot ontwerpers tot muzikanten, iedereen is welkom. Heb je geen creatieve achtergrond? Geen probleem, wij staan voor iedereen open.

Boek een kamer

Hotel Leidseplein Amsterdam

Favoriete locatie in het centrum

Het Leidseplein is favoriet bij veel toeristen en dit zie je ook terug in het publiek. Het is vaak een gezellige samenstelling van locals en toeristen van over de hele wereld. Van Brazilië tot London. Ook Duitsers weten het plein vaak te vinden. Uiteraard vinden we ook de Bulldog palace aan het plein en een Burger King die tot laat open is. Daarnaast zijn er meerdere kroegen als Dan Murphy’s en Café De Waard en dit gaat hand in hand met late night food.

Als je twee minuten doorloopt de Marnixstraat in kom je langs de Kopstootbar en uiteindelijk bij de Lux en de Weber. De Lux en de Weber zijn vrijwel identiek aan elkaar en dit heeft dan in het verleden nog wel eens voor wat verwarring gezorgd. Beide zijn ze even gezellig dus je staat voor een lastige keuze. Vraag maar aan The Opposites:

Jarenlang was de belangrijkste levensvraag die het duo ons stelde: wordt het vanavond de Lux of de Weber? 

En dan nu even fast forward naar 2020. Niet alleen the opposites maar ook Merol weet ons te vinden. Merol heeft met haar stoute slippers een slippertje begaan. Maar het was in ieder geval niet onze schuld. Gelukkig maar Merol.

Bekijk het slippertje van Merol

Hotel Leidseplein

Ik denk dat het duidelijk is dat je een prima avond zult hebben op het Leidseplein, in de Weber of de Lux. En hoe eindigen we dan zo’n avond? Met een taxi terug naar Noord? Een ViaVan naar Almere? Nee dan slapen we in Hotel Weber. Wij regelen alles voor je. Een mooie kamer met een queen size bed, een mooie badkamer, uiteraard gratis wifi. En, afhankelijk van welke kamer je zit heb je óf uitzicht op de kleedkamer van de Melkweg óf de statige panden in Marnixstraat. Let's go!

Boek een kamer