Hotel Bij Paradiso Amsterdam

Hotel bij Paradiso Amsterdam

Hotel Weber ligt vlakbij de Paradiso Amsterdam, letterlijk op steenworp afstand. En dat maakt het wel heel makkelijk om in ons hotel te verblijven na een mooi concert of avond stappen in de Paradiso. Ben je opzoek naar een leuk en betaalbaar hotel in de buurt van de Paradiso? Kom naar Hotel Weber. Laten we eerlijk zijn, niemand heeft nog zin in een lange reis naar huis met de bus of trein in de kou. Je hoeft je overigens ook geen zorgen te maken over je looks in de ontbijtzaal en hoe je wallen worden beroordeeld door je buurvrouw Truus. Wij hebben namelijk geen ontbijtzaal, je krijgt je ontbijt gewoon op je kamer geserveerd. Wij bij Hotel Weber zijn fan van de Paradiso en wij weten dat jij dat ook bent en daarom nodigen we je graag uit om te slapen in ons hotel. Nog niet overtuigd? Lees dan vooral verder. Klaar om te boeken? Let’s go.

 

Paradiso Amsterdam

De Paradiso is gevestigd in een oud verenigingsgebouw van een kerkgenootschap aan de Weteringschans 6-8 en het werd in 1967 gekraakt door een groep mensen die behoefte hadden aan een locatie om zichzelf te kunnen zijn. Het gebouw wordt ook wel een kerk genoemd, de vormgeving en de glas-in-lood ramen werken goed mee aan deze beeldvorming. Tevens is de Paradiso een kerk voor popmuziek geworden waar wij als muziekliefhebbers graag luisteren naar onze favoriete dienaar van het goddelijke woord. Door de jaren heen zijn hier grootheden als Nirvana en Amy Winehouse aanbeden maar ook artiesten als De Zangeres Zonder Naam en Herman Brood vonden hun weg naar de tempel. Wij hebben hier menig avond weggezweet opzoek naar hemelse muziekverlichting.

Boek een kamer

Paradiso Amsterdam

Inmiddels heeft de Paradiso meerdere locaties, namelijk: Paradiso Noord, Bitterzoet, Cinetol, Skatecafé en het Zonnehuis. Daarnaast organiseren ze nog evenementen in andere kerken op een regelmatige basis. De Paradiso op de Weteringschans is het makkelijkste te bereiken vanaf Hotel Weber, de andere locaties zijn ook goed te bereiken maar daar ben je dan wel afhankelijk van het openbaar vervoer of de fiets. Wil je een fiets huren dan helpen we je graag aan het juiste contact al verhuren wij die niet zelf. Wij helpen je vast op weg met een schatting van de tijden naar de verschillende locaties van de Paradiso:

Hoe ver is het naar de Paradiso vanaf Hotel Weber?

  • Paradiso is 5 minuten lopen.
  • Paradiso Noord is 30 minuten met de tram en pond of 30 minuten met de fiets en pond. De pond is gratis en geeft een mooi uitzicht over de andere kant van Amsterdam met name s'avonds.
  • Bitterzoet duurt 8 minuten op de fiets of 20 minuten lopend, dit is een erg mooie wandeling overigens.
  • Cinetol is 11 minuten fietsen, de Cinetol bevindt zich in een van de hipste buurten van de stad, de Pijp.
  • Skatecafé duurt ongeveer 19 minuten met de fiets en pond of een klein half uurtje met de metro.
  • Zonnehuis, deze locatie is het meest ver weg namelijk een half uurtje fietsen of 45 minuten met het openbaar vervoer. Op deze locatie worden alleen concerten gegeven waar je bij kunt zitten.

Boek een kamer

De afstand van hotel weber naar de paradiso

Paradiso concertagenda

Zoals wij eerder al aangaven zijn wij fan van Paradiso én van goede muziek. Precies om die reden hebben wij speciaal voor jullie een selectie gemaakt uit de optredens in de Paradiso die wij het meeste de moeite waard vinden. Wij noemen het: de Hotel Weber Concertagenda, speciaal voor jullie gelovers van de universele waarheid van muziek.

 

Paradiso tickets kopen

Paradiso tickets kun je gemakkelijk kopen via de website van de Paradiso zelf. De prijzen verschillen uiteraard per concert en de populariteit van de artiest zal bepalen hoe lang de tickets beschikbaar zijn. Zo moet je er vaak snel bij zijn wanneer bijvoorbeeld een band als de Kaiser Chiefs er speelt (16 feb 2020) en zul je wat meer tijd hebben om kaartjes te kopen wanneer je graag naar de smartlappen karaoke wilt (01-03-2020). Paradiso tickets vind je hier ‘Paradiso kaartjes kopen’.

De Paradiso heeft nog meer te bieden dan alleen steengoede concerten. Zo biedt het ook de ruimte voor leuke evenementen voor kids, voor wetenschappelijke evenementen en uiteraard voor kunst en vormgeving. Wil je meer weten over de Paradiso dan kun je altijd hun eigen website Paradiso bezoeken en hun programmering bekijken.

 

Restaurants en cafés in de buurt van de de Paradiso

Zowel de Paradiso als Hotel Weber liggen centraal gelegen. Er zijn voldoende leuke eetgelegenheden zoals de Lavinia voor een vegan lunch of de Balthazars keuken voor een heerlijk diner. Aan bars zal het je ook niet ontbreken, zo is er de Bar Weber direct naast het hotel wat een ideale gelegenheid biedt om na een concert nog een drankje te doen en na te genieten, eventueel met een vega bapao voor de hongerige kerkganger. De Bar Lux is onze buurvrouw en ook hier zal gezelligheid de boventoon voeren. Benieuwd naar de locatie van het hotel? Bekijk de Hotel Weber locatiepagina.

Op zoek naar een hotel dichtbij Paradiso Amsterdam? Zoek niet verder en boek een kamer voor een onvergetelijke tijd in je favoriete stad. Wil je meer weten over Hotel Weber Amsterdam check dan vooral onze FAQ pagina. Of bekijk de beschikbaarheid van de kamers.

Hoe ver is het vanaf de Paradiso naar Hotel Weber? Hoe ver is het vanaf de Paradiso naar Hotel Weber?

Het is slechts 5 minuten lopen vanaf het hotel naar de paradiso. Bekijk alle afstanden op Paradiso Amsterdam Hotel pagina.

Houden jullie ook de concerten bij die bij de Paradiso worden gegeven? Houden jullie ook de concerten bij die bij de Paradiso worden gegeven?

Ja, wij cureren speciaal voor onze gasten de beste concerten in onze concertagenda.

Kan je ook kaartje kopen voor de Paradiso bij het hotel? Kan je ook kaartje kopen voor de Paradiso bij het hotel?

Nee, wij verkopen geen kaartjes voor de Paradiso. Deze zijn wel online of aan de deur te verkrijgen.

Kun je bij het hotel eten voorafgaand aan een concert Kun je bij het hotel eten voorafgaand aan een concert

Nee, wij hebben geen restaurant wél zijn wij erg centraal gelegen en hebben dus voldoende mogelijkheden om in de buurt lekker te kunnen eten.